Η EMDR-Hellas με ιδιαίτερη χαρά, διοργανώνει ένα διήμερο εργαστήριο εξειδίκευσης στο Πρωτόκολλο R-TEP, για την πρώιμη παρέμβαση στο Πρόσφατο Τραυματικό Επεισόδιο (Recent –Traumatic Episode Protocol–EMDR R-TEP) με ατομική και ομαδική εφαρμογή. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 14 & 15 Οκτωβρίου 2017 με προσκεκλημένο εκπαιδευτή τον Elan Saphiro, εμπνευστή του Πρωτοκόλλου R-TEP, διακεκριμένο Ψυχολόγο, Πιστοποιημένο Επόπτη EMDR και βραβευμένο για την προσφορά του στον κλάδο μας.  

Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριο εξειδίκευσης:  

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, που έχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR και διαθέτουν εμπειρία στην εφαρμογή της μεθόδου.   Πώς είναι σχεδιασμένο:  To εργαστήριο εξειδίκευσης συνδυάζει τη θεωρητική γνώση και τη δυνατότητα εξάσκησης των συμμετεχόντων μέσω βιωματικών ασκήσεων. Επιπλέον, εμπλουτίζεται με βιντεο- παρουσιάσεις περιστατικών από τον εισηγητή.

Tο EMDR Πρωτόκολλο  R-ΤΕP  

Παρ ό,τι το EMDR έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση της χρόνιας Μετατραυματικής Διαταραχής (PTSD) και παρελθοντικών τραυματικών αναμνήσεων, τα Πρωτόκολλα Πρώιμης EMDR παρέμβασης (EEI), έχουν μόλις πρόσφατα ξεκινήσει να προσελκύουν περισσότερο ενδιαφέρον από τους EMDR ερευνητές και κλινικούς.  Όσο οι τραυματικές μνήμες δεν έχουν ακόμα παγιωθεί ή ενσωματωθεί, το EEI μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να ανακουφίσει το έντονο στρες, αλλά επίσης για να παρέχει τη δυνατότητα, στα πλαίσια μιας βραχείας παρέμβασης, πιθανόν σε διαδοχικές μέρες, πρόληψης πιθανών επιπλοκών και ενδυνάμωσης της ανθεκτικότητας. Εντοπίζοντας επιπλέον υπο-κλινικές δυσκολίες που μπορούν να εμποδίσουν την Προσαρμοστική Επεξεργασία Πληροφοριών (AIP), το R-TEP μπορεί να μειώσει την ευαισθητοποίηση και τη συσσώρευση τραυματικών εμπειριών.  

Ως κομμάτι μιας εμπεριστατωμένης προσέγγισης για πρώιμη παρέμβαση (ΕΕΙ), αυτό το εργαστήριο παρουσιάζει το Πρωτόκολλο για Πρόσφατο Τραυματικό Επεισόδιο (EMDRR-TEP), το οποίο είναι ένα συνθετικό πρωτόκολλο, που ενσωματώνει και επεκτείνει το υπάρχον πρωτόκολλο μέσα σε ένα νέο αντιληπτικό πλαίσιο, μαζί με επιπρόσθετα μέτρα για ενσωμάτωση και ασφάλεια. To R-TEP θα διδαχθεί με βιντεο-παρουσιάσεις περιστατικών και πρακτική εξάσκηση.  

To EMDR G-TEP Πρωτόκολλο (Group Traumatic Episode Protocol):   Mια ομαδική εφαρμογή του EMDR R-TEP (Recent –Traumatic Episode Protocol). Η εφαρμογή της θεραπείας EMDR σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφών που έχουν ως συνέπεια πολυάριθμους επιζώντες οι οποίοι έχουν υποστεί ψυχοτραυματισμό, συχνά περιορίζεται από την έλλειψη άμεσα διαθέσιμων εκπαιδευμένων ειδικών ψυχικής υγείας.  

Το εργαστήριο παρουσιάζει μια νέα πρακτική εφαρμογή του EMDR R- TEP σε ομάδες, το G-TEP (Group Traumatic Episode Protocol)- μαζί με τη φόρμα εργασίας για απλοποιημένη χρήση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Το G-TEP θα διδαχθεί μέσα από βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις περιστατικών και πρακτική εξάσκηση.Tα πρωτόκολλα EMDR R-TEP και G-TEP έχουν δείξει ευεργετικά αποτελέσματα σε μελέτες που έχουν διεξαχθεί με πρόσφυγες.  

Πληροφορίες συμμετοχής:

Διάρκεια: 17 διδακτικές ώρες Σάββατο 14/10/17: 9.00- 17.30  Κυριακή 15/10/17: 9.00 – 17.30.

Χώρος διεξαγωγής: Aegean College, Ελευθ. Βενιζέλου 17, Αθήνα Μετρό στάση Πανεπιστήμιο

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα Κόστος συμμετοχής : 180,00 € / Early bird (20 Σεπτεμβρίου) 150 €. Η εγγραφή κατοχυρώνεται μόνο μετά την εξόφληση της συμμετοχής.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Back to top