EMDR-HellasΗ πρωτοποριακή μέθοδος EMDR είναι μια περιεκτική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Συνδυάζει αρμονικά πολλά επιτυχή στοιχεία από διάφορες αποτελεσματικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως: τη γνωσιακή-συμπεριφορική, τη ψυχοδυναμική, τη διαπροσωπική θεραπευτική προσέγγιση, τη βιωματική καθώς και τη σωματική ψυχοθεραπεία. περισσότερα...
EMDR-HellasΕμπνεύστρια της μεθόδου EMDR είναι η Αμερικανίδα ψυχολόγος και επιστημονική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ψυχικής Έρευνας στο Palo Alto της Καλιφόρνια, Francine Shapiro. Η ιδέα προέκυψε από μία τυχαία προσωπική εμπειρία της, ενώ στη συνέχεια θεμελιώθηκε από την ίδια (1987). Κατόπιν η μέθοδος EMDR τεκμηριώθηκε μέσα από εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες. περισσότερα...
EMDR-HellasΗ μέθοδος EMDR είναι μία δομημένη θεραπευτική διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται σε 8 βασικές φάσεις. Στοχεύει αρχικά στην επεξεργασία παρελθοντικών στρεσσογόνων ή τραυματικών βιωμάτων, τα οποία πιθανόν να οδήγησαν σε μια πλειάδα από συμπτώματα και προβλήματα. περισσότερα...
EMDR-HellasΗ EMDR είναι μια απο τις πιο εμπεριστατωμένες -σε επίπεδο έρευνας- και αποτελεσματικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις για την Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (American Psychiatric Association, 2004). περισσότερα...

Εθελοντική προσφορά ψυχικής στήριξης

από ψυχολόγους / μέλη της EMDR–Hellas

σε άτομα που έχουν χάσει την εργασία τους

 

anergia emdr-hellas.gr

Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής που διανύουμε και να δώσουμε την ευκαιρία ψυχικής ανακούφισης σε συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν έχουν τη δυνατότητα μιας ιδιωτικής ψυχοθεραπείας, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας EMDR-Hellas επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης.

Η ψυχολογική υποστήριξη θα διεξαχθεί από τον Ιανουάριο 2014, από εθελοντές ψυχολόγους, μέλη της EMDR – Hellas που διαθέτουν κατάλληλη εκπαίδευση και κλινική εμπειρία.

Ο αριθμός των συνεδριών θα κυμανθεί από 5 έως 12 δωρεάν ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες (ξεχωριστά για κάθε ενδιαφερόμενο) σε άτομα που έχουν χάσει την εργασία τους και βιώνουν αρνητικά αισθήματα άγχους, ανασφάλειας, θλίψης, φόβου ή αποθάρρυνσης για το μέλλον.

Πριν την παρέμβαση υποστήριξης θα προηγηθεί ενημερωτική συνάντηση γνωριμίας και αξιολόγησης.

Η αποτελεσματικότητα της εθελοντικής βοήθειας θα αξιολογηθεί επιστημονικά μέσω ερωτηματολογίων

Κατά την προσέλευση στη συνάντηση αυτή είναι απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ ή αστυνομικής ταυτότητας

Με τη δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα της πρώτης συνάντησης.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Υπεύθυνες Επικοινωνίας:

 • Σοφία Βασιλειάδου Τηλ: 6906 245605

Ημέρες :

Τετάρτη Ώρες : 10:00 – 13:00 πμ

Παρασκευή Ώρες : 10:00-13:00 πμ & 17:00-20:00 μμ

 • Αντωνία Τζωρτζάτου Τηλ : 698 6685915  /  210 7211953

Ημέρες:

Δευτέρα & Τετάρτη Ώρες: 17:00-20:00 μμ

 

 

Επιστημονική Ομάδα Οργάνωσης

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Πώς επηρεάζει η ανεργία την ψυχική και σωματική μας υγεία;

 

anergia

Έρευνες που θέλησαν να μελετήσουν τις επιπτώσεις της ανεργίας και, πιο συγκεκριμένα της απώλειας εργασίας, σε άνδρες και γυναίκες, ανέδειξαν ως σημαντικότερες τη μείωση της αυτοπεποίθησης, τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και τις σωματικές ενοχλήσεις. Επιπλέον, ένας μικρός αριθμός μελετών θέλησε να εξετάσει τη συναισθηματική διαδικασία που ακολουθεί αυτής της απώλειας, βρίσκοντας ομοιότητες με τη διαδικασία του πένθους: θυμός, αίσθημα απώλειας εαυτού, άγχος, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα.

Εάν χάσατε, εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, πρόσφατα τη δουλειά σας, ίσως θα έχετε παρατηρήσει διάφορες συμπεριφορές αδυναμίας αποδοχής, δυσκολία προσαρμογής ή γενικότερης συναισθηματικής παραίτησης. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να νιώσει θυμωμένος και να μιλάει συνεχώς σε πολλά άτομα για τις συνθήκες απόλυσής του. Κάποιος άλλος ίσως να επιλέγει να επισκέπτεται τους χώρους της παλιάς του δουλειάς ή ακόμα και να βγαίνει με πρώην συναδέλφους. Αίσθημα κούρασης ή, αντίθετα, σωματικής και ψυχικής έντασης, σωματικά συμπτώματα άγχους, απώλεια όρεξης για φαγητό, αίσθημα σοκ, καθώς και ενοχή και αυτοκατηγορίες παρατηρούνται και αναφέρονται συχνά από άτομα που βιώνουν εργασιακή απώλεια. Παρόμοια συναισθήματα και σκέψεις παρατηρούνται και στη διεργασία του πένθους, έπειτα από την απώλεια ενός σημαντικού μας προσώπου.

Το 1985 οι Archer και Rhodes θέλησαν να μελετήσουν τα συναισθήματα που αναφέρονται και βιώνονται πιο συχνά από άνεργους (μέχρι και 7 χρόνια) άνδρες. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν συναισθηματικά συμπτώματα όπως αίσθημα νευρικότητας, υπερδραστηριότητα/υπερκινητικότητα, ευερεθιστότητα, συναισθήματα απόγνωσης ή και απάθειας (ένδειξη για κατάθλιψη), έλλειψη ενδιαφέροντος για κοινωνικές συναναστροφές ή δραστηριότητες, αίσθημα απόρριψης.

Σε μια επόμενη μελέτη με τους ίδιους στόχους αλλά με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ένταση του συναισθήματος (αντίστοιχου με το πένθος), που απορρέει από την απώλεια εργασίας, δεν φαίνεται να σχετίζεται με τα χρόνια ανεργίας. Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που μια δουλειά, που εκπληρούσε ανάγκες, χάθηκε για τον εργαζόμενο, υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και άγχους, θα συνεχίζουν να εμφανίζονται ακόμα και μετά από πολλά χρόνια ανεργίας (εάν βέβαια δεν ληφθεί η κατάλληλη συναισθηματική/υποστηρικτική θεραπεία). Τέλος, παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν και ίσως να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις παραπάνω συναισθηματικές δυσκολίες, είναι ο χρόνος προειδοποίησης πριν την απόλυση, οι λόγοι που δόθηκαν για αυτήν, οι οικογενειακές συνθήκες και η ύπαρξη υποστηρικτικού δικτύου.

Πηγή: Archer, J. & Rhodes, V. (1993). The grief like process and job loss: A cross – sectional study. British Journal of psychology, 84, 395 – 410.

 

Πώς η ανεργία επηρεάζει συναισθηματικά τις γυναίκες;

 

Οι Dew, Bromet και Penkower (1992) θέλησαν να μελετήσουν τις συναισθηματικές επιδράσεις που αποφέρει η απώλεια της εργασίας σε 51 γυναίκες. Έλαβαν υπόψη τόσο τις οικονομικές συνθήκες, το εργασιακό στρες που βίωναν πριν την απόλυση, την υποστήριξη που λάμβαναν από το σύζυγό τους, αλλά και το γενικότερο υποστηρικτικό δίκτυο που διέθεταν.

anergia2Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι γυναίκες αυτές βίωναν έντονα συμπτώματα κατάθλιψης (απάθεια και απόσυρση), ως αποτέλεσμα του χρόνιου στρες που ακολουθεί την απώλεια της εργασίας. Η τελευταία επιφέρει άλλωστε απότομες αλλαγές σε διάφορους τομείς, όπως την απότομη μείωση του εισοδήματος, την αλλαγή των καθημερινών ωραρίων, την είσοδο στο ταμείο ανεργίας και τη διαδικασία ανεύρεσης νέας εργασίας.

Δύο στοιχεία μάλιστα που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη συναισθηματική διάθεση αυτών των γυναικών φάνηκαν να είναι η έλλειψη υποστήριξης από το σύζυγο/σύντροφο, καθώς και οι έντονες οικονομικές συνθήκες. Οι ερευνητές καταλήγουν στην υπόθεση ότι η απώλεια της εργασίας ενεργοποιεί τέτοια ανασφάλεια και αβεβαιότητα (γνωσιακοί και συναισθηματικοί παράγοντες), οι οποίες δεν καταλαγιάζουν εύκολα ακόμα και αν βρεθεί νέα εργασία.

Τι συμβαίνει όμως με τους γύρω μας; Πως οι πιο στενοί μας άνθρωποι επηρεάζονται από την ανεργία που μας χτύπησε την πόρτα και τις συναισθηματικές μας επιδράσεις; Η ψυχολογική κατάσταση/διάθεση των δύο ή ενός συντρόφου, που έχει χάσει τη δουλειά του, μπορεί να οδηγήσει σε αυξανόμενες ενδοοικογενειακές εντάσεις και ακολούθως, σε έντονες αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις από την πλευρά των παιδιών.

Tο 2012 η Silvia Mendolia μελέτησε την επίδραση που έχει η απώλεια της εργασίας στην οικογένεια. Η μελέτη αυτή εστιάζει κυρίως στους οικονομικούς παράγοντες, αλλά καταλήγει στα εξής: “Η απώλεια του εισοδήματος είναι μόνο ένα μέρος των επιπτώσεων που επιφέρει η απώλεια της εργασίας και κατά συνέπεια οδηγεί σε συναισθηματικές δυσκολίες. Άλλοι παράγοντες, όπως η προσωπική αντίληψη για το ρόλο που έχει ο καθένας στην κοινωνία, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση αξίζουν να μελετηθούν περαιτέρω γιατί φαίνεται να έχουν ισχυρή επίδραση”.

Πηγή: Dew A. M., Bromet J. E. & Penkower, L. (1992). Mental health effects of job loss in women. Psychological Medicine, 22, Issue 3, 751 – 764.

Mendolia, S. (2012). The impact of husband’s job loss on partners’ mental health. University of Wollongong. Research Online.

 

Πώς η απώλεια της εργασίας οδηγεί σε ένα αίσθημα

απουσίας συναισθηματικού ελέγχου και αυτό με τη σειρά του

στην κατάθλιψη και στην κακή υγεία;

 

Γιατί η απώλεια της εργασίας επηρεάζει αρνητικά την ψυχική μας υγεία; Το σχετικά σταθερό ωράριο και ο δομημένος τρόπος ζωής που μας προσφέρει η εργασία, οι σχέσεις που δημιουργούνται στον εργασιακό χώρο, η κατάκτηση ενός ρόλου και μια ταυτότητας, οι στόχοι και οι σκοποί χάνονται. Πολύ περισσότερο μάλιστα οι οικονομικές δυνατότητες που έχει ο κάθενας επηρεάζονται εξίσου αρνητικά, με περαιτέρω επιπτώσεις στην τροφή, τη στέγη, και τις οικογενειακές συνθήκες (ενδοοικογενειακές εντάσεις).

anergiaΌλα τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν στην κατάθλιψη, που με τη σειρά της θα επηρεάσει και θα διαβρώσει το αίσθημα που έχει κάθε άτομο για το ρόλο του μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία. Θα επιδράσει αρνητικά στα συναισθήματα του ατόμου και θα τον δυσκολέψει στο να ενεργοποιηθεί εκ νέου για την ανεύρεση νέας εργασίας.

Ποια είναι η επίδραση της κατάθλιψης στην υγεία του ατόμου; Έρευνες έχουν δείξει ότι ο άνεργος πληθυσμός εκδηλώνει τόσο υψηλά επίπεδα καταθλιπτικών συμπτωμάτων, όσο και σωματικών ενοχλήσεων. Ποιος είναι ο μηχανισμός όμως που συνδέει όλα τα παραπάνω; Πιο συγκεκριμένα, τι ρόλο παίζει το αίσθημα προσωπικού ελέγχου (ο βαθμός στον οποίο τα άτομα πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν τα γεγονότα που τους αφορούν) και ποια η σύνδεσή του με την κατάθλιψη;

Το ερώτημα αυτό θέλησαν να μελετήσουν οι Price, Choi, και Vinokur (2002). Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν συνολικά 756, με μέσο όρο ηλικίας τα 36 έτη, και ήταν άνεργοι για λιγότερο από 13 εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι οικονομικές δυσκολίες και η κατάθλιψη επηρεάζουν το αίσθημα του προσωπικού ελέγχου, και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κακή υγεία, σε αίσθημα απώλειας ρόλου και ταυτότητας, καθώς και σε γενικότερες συναισθηματικές δυσκολίες. Τέλος, η κατάθλιψη αποδεικνύεται ως ο πλέον επιβαρυντικός συναισθηματικός παράγοντας για την κινητοποίηση του ατόμου με σκοπό την εύρεση νέας εργασίας αλλά και της γενικότερης καθημερινής λειτουργικότητας του ατόμου.

Πηγή: Price, Η. R, Choi, N. J., & Vinokur, D. A. (2002). Links in the Chain of Adversity Following Job Loss: How Financial Strain and Loss of Personal Control Lead to Depression, Impaired Functioning, and Poor Health. Journal of Occupational Health Psychology, Vol. 7, No. 4, 302–312.

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης EMDR για Παιδιά & Εφήβους 2018

emdr logo

H EMDR-Hellas διοργανώνει ένα Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης EMDR για Παιδιά & Εφήβους, με προσκεκλημένη εισηγήτρια την Joan Morris-Smith, Consultant Chartered Psychologist και EMDR Europe Accredited Child Trainer. Το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης θα ολοκληρωθεί σε δύο επίπεδα (Level 1 & Level 2) που θα διεξαχθούν 27 & 28 Απριλίου 2018, και 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2018.  

Εκπαίδευση & Πιστοποίηση

Ο κύκλος ολοκληρώνεται με συνολικά 10 ώρες ομαδικής εποπτείας, εκ των οποίων οι 5 θα πραγματοποιηθούν ενδιαμέσως των δύο σεμιναρίων, ενώ οι υπόλοιπες 5 μετά το πέρας του Level 2. Μετά την ολοκλήρωση των Level 1 και Level 2 , καθώς και των συνολικά 10 ωρών εποπτείας, θα αποδοθεί δίπλωμα εξειδίκευσης για την εφαρμογή του EMDR σε Παιδιά & Εφήβους, το οποίο αναγνωρίζεται από την EMDR-Europe. 

Στη συνέχεια οι απόφοιτοι μπορούν να προχωρήσουν σε διαδικασία πιστοποίησης του τίτλου "EMDR-Europe accredited Child & Adolescent Practitioner" βάσει των κριτηρίων που ορίζει η EMDR-Europe και ακολουθεί η EMDR-Hellas. 

Σε ποιους απευθύνεται:

O κύκλος εξειδίκευσης απευθύνεται σε αποφοίτους του εκπαιδευτικού κύκλου στο EMDR που έχουν κλινική εμπειρία με παιδιά και εφήβους ενώ δικαίωμα εγγραφής έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα και ταμειακώς ενήμερα μέλη της EMDR – HELLAS. Τα νέα μέλη θα πρέπει να έχουν υποβάλλει φάκελο εγγραφής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την 1 Μαρτίου του 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή σας στην EMDR-Hellas, δείτε εδώ: 

Κριτήρια και αίτηση μέλους. 

Λίγα λόγια για την Joan Morris-Smith:

Η Joanne Morris-Smith, Consultant Chartered Psychologist, εργάζεται στην Κλινική παιδoψυχολογία τα τελευταία 35 χρόνια και έχει εργαστεί σε πολλά μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για παιδιά (senior EMDR Europe Accredited Child Trainer) και επίσης Διευθύντρια του Ινστιτούτου EMDR. Ίδρυσε και προέδρευε επι σειρά ετών της Επιτροπής για παιδιά στην  EMDR Europe και ενσωματώνει το EMDR στην κλινική της πρακτική τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει παρουσιάσει μια σειρά άρθρων σχετικά με το θέμα σε διεθνή συνέδρια και είναι εκδότρια ενός περιοδικού για το Σύλλογο  Παιδικής Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής, με τίτλο EMDR: Clinical Applications with Children.  Είναι επίσης συν-συγγραφέας του βιβλίου “EMDR for the Next Generation: Healing Children & Families”.

Στοιχεία Διεξαγωγής & Κόστος:

 • Επίπεδο 1 - Διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες
 • Παρασκευή  27/04/18, 9.30 – 17.00
 • Σάββατο 28/04/18, 9.30 – 17.00
 • Χώρος διεξαγωγής: Hera Hotel, Φαλήρου 9, Ακρόπολη, Αθήνα.
 • Μετρό Ακρόπολη.
 • Το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Αρχικό Κόστος 280 ευρώ / 250€ για έγκαιρη εγγραφή ως τις 20/3/18.

Για το Επίπεδο 2: Αρχικό Κόστος 280€ / 250€ για έγκαιρη εγγραφή. (Οι εγγραφές θα ανακοινωθούν σύντομα).
Συνολικό κόστος 10 ωρών ομαδικής εποπτείας: 200€ (Θα καταβληθούν για κάθε κύκλο ξεχωριστά, μετά την εγγραφή σας).

Κατεβάστε την αναλυτική περιγραφή του προγράμματος ΕΔΩ!

Για την εγγραφή σας, κατεβάστε την πατακάτω αίτηση:

Αίτηση Συμμετοχής στο Επίπεδο 1

Συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτησή σας με το αποδεικτικό πληρωμής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Εκ μέρους του ΔΣ.

 

 

Training Workshop 14-15/10/2017: Το EMDR πρωτόκολλο R-TEP για το πρόσφατο τραυματικό γεγονός

emdr logo

Η EMDR-Hellas με ιδιαίτερη χαρά, διοργανώνει ένα διήμερο εργαστήριο εξειδίκευσης στο Πρωτόκολλο R-TEP, για την πρώιμη παρέμβαση στο Πρόσφατο Τραυματικό Επεισόδιο (Recent –Traumatic Episode Protocol–EMDR R-TEP) με ατομική και ομαδική εφαρμογή. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 14 & 15 Οκτωβρίου 2017 με προσκεκλημένο εκπαιδευτή τον Elan Saphiro, εμπνευστή του Πρωτοκόλλου R-TEP, διακεκριμένο Ψυχολόγο, Πιστοποιημένο Επόπτη EMDR και βραβευμένο για την προσφορά του στον κλάδο μας. 

Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριο εξειδίκευσης:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, που έχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR και διαθέτουν εμπειρία στην εφαρμογή της μεθόδου. 

Πώς είναι σχεδιασμένο:

To εργαστήριο εξειδίκευσης συνδυάζει τη θεωρητική γνώση και τη δυνατότητα εξάσκησης των συμμετεχόντων μέσω βιωματικών ασκήσεων. Επιπλέον, εμπλουτίζεται με βιντεο- παρουσιάσεις περιστατικών από τον εισηγητή.
 
Tο EMRD Πρωτόκολλο  R-ΤΕP

Παρ ό,τι το EMDR έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση της χρόνιας Μετατραυματικής Διαταραχής (PTSD) και παρελθοντικών τραυματικών αναμνήσεων, τα Πρωτόκολλα Πρώιμης EMDR παρέμβασης (EEI), έχουν μόλις πρόσφατα ξεκινήσει να προσελκύουν περισσότερο ενδιαφέρον από τους EMDR ερευνητές και κλινικούς.

Όσο οι τραυματικές μνήμες δεν έχουν ακόμα παγιωθεί ή ενσωματωθεί, το EEI μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να ανακουφίσει το έντονο στρες, αλλά επίσης για να παρέχει τη δυνατότητα, στα πλαίσια μιας βραχείας παρέμβασης, πιθανόν σε διαδοχικές μέρες, πρόληψης πιθανών επιπλοκών και ενδυνάμωσης της ανθεκτικότητας. Εντοπίζοντας επιπλέον υπο-κλινικές δυσκολίες που μπορούν να εμποδίσουν την Προσαρμοστική Επεξεργασία Πληροφοριών (AIP), το R-TEP μπορεί να μειώσει την ευαισθητοποίηση και τη συσσώρευση τραυματικών εμπειριών.

Ως κομμάτι μιας εμπεριστατωμένης προσέγγισης για πρώιμη παρέμβαση (ΕΕΙ), αυτό το εργαστήριο παρουσιάζει το Πρωτόκολλο για Πρόσφατο Τραυματικό Επεισόδιο (EMDRR-TEP), το οποίο είναι ένα συνθετικό πρωτόκολλο, που ενσωματώνει και επεκτείνει το υπάρχον πρωτόκολλο μέσα σε ένα νέο αντιληπτικό πλαίσιο, μαζί με επιπρόσθετα μέτρα για ενσωμάτωση και ασφάλεια. To R-TEP θα διδαχθεί με βιντεο-παρουσιάσεις περιστατικών και πρακτική εξάσκηση.
 
To EMDR G-TEP Πρωτόκολλο (Group Traumatic Episode Protocol):
 
Mια ομαδική εφαρμογή του EMDR R-TEP (Recent –Traumatic Episode Protocol). Η εφαρμογή της θεραπείας EMDR σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφών που έχουν ως συνέπεια πολυάριθμους επιζώντες οι οποίοι έχουν υποστεί ψυχοτραυματισμό, συχνά περιορίζεται από την έλλειψη άμεσα διαθέσιμων εκπαιδευμένων ειδικών ψυχικής υγείας.
 
Το εργαστήριο παρουσιάζει μια νέα πρακτική εφαρμογή του EMDR R- TEP σε ομάδες, το G-TEP (Group Traumatic Episode Protocol)- μαζί με τη φόρμα εργασίας για απλοποιημένη χρήση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Το G-TEP θα διδαχθεί μέσα από βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις περιστατικών και πρακτική εξάσκηση.
 
Tα πρωτόκολλα EMDR R-TEP και G-TEP έχουν δείξει ευεργετικά αποτελέσματα σε μελέτες που έχουν διεξαχθεί με πρόσφυγες.
 
Πληροφορίες συμμετοχής:
 • Διάρκεια: 17 διδακτικές ώρες
 • Σάββατο  14/10/17:   9.00- 17.30
 • Κυριακή 15/10/17:    9.00 – 17.30
 • Χώρος διεξαγωγής: Aegean College, Ελευθ. Βενιζέλου 17, Αθήνα
 • Μετρό στάση Πανεπιστήμιο
 • Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα
 • Κόστος συμμετοχής : 180,00 € / Early bird (20 Σεπτεμβρίου) 150 €.
Η εγγραφή κατοχυρώνεται μόνο μετά την εξόφληση της συμμετοχής.
 
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
 
 
 
Αποστέλετε την αίτησή μας, συνοδευόμενη από το αποδεικτικό κατάθεσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

 

EMDR Child & Adolescent Training

 

Η EMDRHellas βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την διοργάνωση της αναγνωρισμένης από την EMDREurope (EMDREuropeAssociation) εκπαίδευση :

LEVEL1

« EMDR για Παιδιά & Εφήβους »

Εκπαιδευτικό επίπεδο I1

emdr

Πότε;.15-17 Μαΐου 2015

Πού; Βασιλ. Σοφίας 51, Αθήνα (Στάση ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός)

Εκπαιδευτής

Thomas Hensel EMDR Europe C & A , Accredited Trainer

Facilitator: Άννα Μαρία Κυριακοπούλου Εκπαιδευομένη EMDR Επόπτρια

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Το σύνολο της εκπαίδευσης αποτελείται

από 2 κύκλους:

Εκπαιδευτικός κύκλος I (LEVELI)

Εκπαιδευτικός κύκλος II (LEVELII)

Προϋποθέσεις Συμμετοχής :

Με στόχο την τήρηση ενός υψηλού ποιοτικά επιπέδου εκπαίδευσης που αφορά στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών και εφήβων και λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές που θέτει η EMDREuropeAssociation, η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας που

 • είναι κάτοχοι αδείας ασκήσεως επαγγέλματος
 • . έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους στην Τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες LEVEL 1
  • έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 5 ώρες εποπτείας στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο EMDR
  • διαθέτουν ψυχοθεραπευτική εμπειρία
  • εργάζονται με παιδιά ή και εφήβους
  • έχουν πραγματοποιήσει είτε πρόγραμμα σπουδών είτε άλλη εκπαίδευση που να αφορά σε παιδιά & εφήβους. ,

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι επίσης, οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (βλ. παρακάτω) και να την στείλουν έως 3/4/2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:emdr.hellas@gmail.com

Μετά το τέλος του Πρώτου Εκπαιδευτικού Κύκλου, οι συμμετέχοντες χρειάζεται να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 5 εποπτικές ώρες, σε περιστατικά που αφορούν παιδιά και εφήβους.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης εφόσον έχουν συμπληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ώρες παρακολούθησης και οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

 

 

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής για την παρακολούθηση του 1ου κύκλου της εκπαίδευσης (LEVELI) για τα μέλη της EMDRHellas είναι 250 ευρώ

(προκαταβολή 100ευρω έως 15/4/15 και εξόφληση έως 4/5/15)

Για όσους δεν είναι μέλη της EMDRHellas το κόστος είναι 300ευρώ.

 1. Για συμμετοχή μετά την 4/5/15 το κόστος ανέρχεται για τα μέλη στα 280 ευρώ και για τα μη μέλη στα 330 ευρώ.
 2. Δυνατότητα προκαταβολής (100 ευρώ) μέχρι 15/4/15 στν λογαριασμό της EMDR- Hellas στην ALPHA BANK   (βλ. παρακάτω) .
 3. Εξόφληση υπολοίπου ποσού μέχρι 10/5/15

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ALPHABANK

154 - 00 - 2002 - 008253

IBAN : GR04 0140 1540 1540 0200 2008 253

Παρακαλούμε όταν καταθέσετε την συνδρομή σας να γράψετε οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο σας

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 7211953 6944249532

Η Εκπαίδευση θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα. Θα υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης στα Ελληνικά αν χρειαστεί.

Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής το ποσό της προκαταβολής δεν είναι δυνατό να επιστραφεί.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Αίτηση Εγγραφής και στείλτε την ηλεκτρονικά   μέχρι 15/3/2015

 

πατήστε εδώ για Αίτηση Εγγραφής


 

 

 

15th European conference

 

Welcome to Edinburgh, Scotland

between the dates 26‑29th June 2014

for the 15th European conference

and to celebrate 25 years of EMDR

10 emdr conference

 

13th EMDR-Europe Association Conference


EMDR: “A Healing Pathway”

13th EMDR European Conference 
June 14 – 17, 2012. Madrid, Spain

10 emdr conference

The European EMDR Conference that will take place in Madrid in 2012, will share with EMDR Therapy the integrative spirit that characterizes it. This integration will cover many aspects such as culture, countries, orientations, and research, converging in a common meeting point: the various pathways of the mind in the healing of trauma.

To do this, we are in negotiations with the major European associations related to trauma: the European Society for Trauma and Dissociation (ESTD) and the European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS), so they can participate in this event.
We want to walk through the “healing pathways” to review studies and approaches. We will try to see from different perspectives the networks on which traumatic symptomatology is built. Therapists from different orientations will present different approaches, looking for common ground and empowerment among theoretical frames and disciplines. Mind and brain will integrate through the analysis of the neurobiology of emotion. Body and mind will integrate through different points of view that will analyze psychosomatic pathologies, the sensorimotor components of trauma, and the work at a physical level from the EMDR perspective.  Thus, we will try to integrate EMDR’s recent contributions within a broad framework of knowledge in trauma and dissociation.
A central element in this Conference is the practical and experiential aspect. Through experiential workshops, we try to introduce an essential aspect in EMDR and in every other therapeutic approach that works in direct contact with traumatic experiences: the therapist’s self-care and the exploration of our own experiences as resources or obstacles in the creation of a productive and enriching therapeutic relationship. In addition, we will encourage the presentation of videos and clinical examples that will help translate the acquired knowledge into daily practice.
The presentations will cover various areas in psychopathology, going beyond PTSD, for which EMDR has been recognized as one of the choice therapies en various international clinical guidelines. A variety of clinical pictures, severe mental disorders, psychosomatic pathologies, severe traumatization and attachment problems, intervention with children, and many other problems will be addressed in the context of psycho-traumatology and the Adaptive Information Processing model on which EMDR therapy is based. 
It is of great interest that the Consultant and Trainer workshops will allow those of us who have the responsibility to continue training others in EMDR and those who collaborate so this learning is deepened (consultants and facilitators) to reflect on where we are going in these next few decades. EMDR training goes beyond the acquisition of theoretical knowledge, so we will try to give relevance to other aspects, such as information transmission styles, areas to be developed in training, how to help develop therapeutic skills, and in general, the critical analysis of our activities in order to increase the quality of our trainings.
It is our wish that this meeting among health professional opens the door to future multidisciplinary events, where everyone’s information, experience, and research networks begin to elaborate an interweave of integrated concepts.
We hope to see you in Madrid from July 15th to 17th. We have a date where knowledge will integrate with culture, good food, and entertainment. We will be at an unbeatable location, in the heart of the Spanish capital, at the Congress Palace. The first 100 registrations will enjoy a touristic route of Madrid at night.
We are very excited preparing this event to welcome all of you!

Francisca García. President EMDR Spain

Opening Speech: EMDR’s past, present, and future

Francisca García
President EMDR Spain

Udi Oren
President EMDR Europe

Speakers invited to the conference

Bessel A van der Kolk, M.D. is a Professor in Psychiatry at Boston University and Director of the Trauma Center in Boston. Ex-president of the International Society for Traumatic Stress Studies (ISTSS). He is one of the pioneers in the studies of traumatic stress and primary co-researcher in the DSM study group. He has written more than a hundred scientific research articles about this subject and two references, one of them being: Psychological Trauma and Traumatic Stress: The Effects of Overwhelming Experience on Mind, Body and Society.
He has taught workshops around the world. His research has focused on the study of traumatic memory, active interventions for traumatic stress in children and adolescents, neuroimaging studies in trauma, the comparison of psychotherapeutic (EMDR) vs. pharmacological treatment, and Developmental Trauma Disorder, a diagnostic category proposed for inclusion in the DSM-V, which describes the effects of severe and chronic trauma in childhood.
At the Conference in Madrid, he will revise the contribution of traumatic experiences to psychopathology and the role of EMDR in the treatment of different mental disorders.

Andrew Moskowitz is a renowned expert in the study of how trauma contributes to psychosis. He is the author of many reference articles in this area and editor of the book “Psychosis, trauma and dissociation: Emerging perspectives on severe psychopathology” (2008), which received the Pierre Janet Prize from the International Society for the Study of Trauma and Dissociation (ISST-D) in 2010. He has been Professor of Trauma Psychology at the University of Aberdeen and currently teaches at the University of Aarhus.
He is studying the prevalence and nature of the voices that survivors of rape hear and those present in clinical pictures of grief, as well as the frequency and the clinical consequences of the immobility response based on fear that happens in women that have been victims of rape. He is also studying the relationship between childhood trauma, dissociation, and aggression in adolescents, and between childhood trauma, emotional regulation, and panic attacks.
At the Conference in Madrid, he will do a presentation on trauma and psychosis, and a workshop with Anabel González and Dolores Mosquera revising, based on clinical cases and videos, the role that EMDR can play in the treatment of severe mental disorders

Janina Fisher, Ph.D. is a Licensed Clinical Psychologist and teacher and the Trauma Center, an outpatient clinic and research center founded by Bessel van der Kolk. She is an expert therapist and consultant, and ex-president of the New England Society for the Treatment of Trauma and Dissociation. She teaches EMDR backed by the EMDR international Association and as trainer in the Sensorimotor Psychotherapy Institute. She has also been an instructor at the Harvard School of Medicine. She has taught numerous conferences and workshops at psycho-traumatology and EMDR associations, as well as various universities.
She has deepened her presentations in areas related to the integration of research, neurobiology, and therapy, as well as to how to introduce the new trauma treatment paradigms into the traditional therapeutic approaches. This integration of approaches, in complete harmony with the focus of our Conference in Madrid, is what she will bring to her workshop, which will focus on the area of complex trauma and dissociation.

Giovanni Liotti is a psychiatrist and psychotherapist working in Rome, Italy. He teaches regularly about the implications of attachment theory in psychotherapy at the APC Psychotherapy School and the Postgraduate School of Clinical Psychology at the Salesian University in Rome, Italy.
His interest in the clinical applications of the theory and research on attachment dates back to 1975, and this was reflected for the first time in a book that he co-wrote V.F. Guidano, (“Cognitive processes and emotional
disorders”, 1983). Since then, his interest has focused primordially on the connections between dissociative psychopathology and disorganized attachment. In 2005, he received the Pierre Janet Prize from the ISSTD. He has been a guest speaker at the John Bowly Memorial Conference (London, 2007) and at the New Zealand Psychiatric Board Biannual Conference in 2008, speaking on disorganized attachment in trauma related disorders.
At the Conference in Madrid, he will help us see how attachment theory influences the therapeutic work with severely traumatized patients and in particular, how it can help us conceptualize our work with EMDR

Pre-Conferences


Arne Hofmann is a Specialist in Internal and Psychosomatic Medicine and President of the EMDR Institute in Germany. He entered the field of psycho-traumatology when he worked at the Mental Research Institute in Palo Alto, California. He was the first recognized trainer that introduced EMDR in German speaking countries. In 1994, he started an inpatient specialized program at a hospital near Frankfurt, Germany. He has helped implement intervention programs for natural disasters (Eschede 1998, Erfurt in 2002, and after the Tsunami in 2004). He was a founding member of the German Society for the Study of Traumatic Stress (DeGPT) and is a member of the German Clinical Guide Committee f. He is Vice-President of EMDR Europe.
He is an active teacher, researcher, and has published numerous works in the field of psychological trauma. He has taught at Koln University, Witten-Herdecke and Beijing University. He is a guest professor at Xihua University in Sichuan (China).

Helga Mattheß is a psychotherapist and psychoanalyst in private practice in Duisburg, Germany. She is an EMDR trainer, facilitator, and supervisor.
She is founder and director, along with Ellert Nijenhuis, of the Psychotraumatology Institute Europe (PIE), President of the European Humanitarian Assistance Program (HAP-Europe), and Director of the German Humanitarian Assistance Program. Guest professor at Xihua University, Chengdu, China, Director of the Psychotraumatology Section of the Psychotherapy and Psychoanalysis Institute at Heigl-Evers- Institut, Andernach in Germany. She teaches in different training programs in Germany and other countries. 

Roger Solomon is a Clinical Psychologist specialized in trauma and grief therapy. He is one of the senior staff members at the EMDR Institute, trainer at the Trauma Center in Boston, and serves on the Board of the International Critical Incident Stress Foundation. He is a consultant for NASA’s trauma programs, the US Senate, the US State Department (Diplomatic Security), a different Law Enforcement Federal and State Agencies. He is Co-Director of the  Buffalo Center for Trauma and Loss.
In the last few years, he has worked with Onno van der Hart and Ellert Nijenhuis in the integration of the theoretical models of the Theory of Structural Dissociation of the Personality and the EMDR model, publishing articles and presenting at different international forums. 
He is a regular trainer in Italy and has been presenting for many years the now classic “Art of EMDR”, an experiential workshop for therapists. He is considered a pioneer in the introduction of the therapist’s personal work in EMDR therapy.
Along with Ignacio Jarero, he will teach a workshop about therapist’s self-care.

Ignacio Jarero, Ph.D., Ed.D. is an EMDR Institute Trainer of Trainers, Figley Institute Faculty Member, Resiliency Science Institutes International Affiliate Faculty, and ICISF Trained Trainer. He is Co-Founder and Executive Director of EMDR Mexico; AMAMECRISIS; International Center of Psychotraumatology; Green Cross Academy of Traumatology Mexico´s Training Site, and Latin America & Caribbean Foundation for Scientific Trauma Research. He is Iberoamerica Journal of Psychotraumatology’s Founder and co-editor. He has received the International Critical Incident Stress Foundation International Crisis Response Leadership Award; the EMDR Colombia Jaibaná Award for Humanitarian work; the Argentinean Society of Psychotrauma (ISTSS Affiliate) Psychotrauma Trajectory Award; and the EMDR-Iberoamerica Francine Shapiro Award.
He is co-author of the EMDR Protocol for Recent Critical Incidents and the EMDR Integrative Group Treatment Protocol that has been applied worldwide with natural or human provoked disaster survivors. He has presented workshops in United States, Latin America and Europe and has published articles on EMDR, Crisis Intervention and Compassion Fatigue.
Along with Roger Solomon, he will teach a workshop about therapist’s self-care at the Conference.

Lucina Artigas, M.A. M.T. is an EMDR Institute Trainer of Trainers, Figley Institute Faculty Member, Resiliency Science Institutes International Affiliate Faculty, and ICISF Trained Trainer. She is Co-Founder and Executive Director of EMDR Mexico; AMAMECRISIS and International Center of Psychotraumatolgy. She has received the EMDRIA Creative Innovation Award, the EMDR-Iberoamerica Francine Shapiro Award and the EMDR Colombia Jaibaná Award for Humanitarian work. She is author of the Butterfly Hug and co-author of the EMDR Protocol for Recent Critical Incidents and the EMDR Integrative Group Treatment Protocol that has been applied worldwide with natural or human provoked disaster survivors. She has presented workshops in United States, Latin America and Europe and has published articles on EMDR, Crisis Intervention and Compassion Fatigue.
She will present an experiential workshop explaining and applying the group protocol to problems in the therapeutic relationship.

Sandra Wieland, Ph.D. is a Psychologist, EMDR therapist, and member of the International Society for the Study of Trauma and Dissociation. She works in private practice with children, adolescents, and adults at Centre for Counselling & Therapy in Victoria, British Columbia, and is a consultant at the Vancouver Island Men’s Trauma Centre, the Program for Violence Against Woman and the Intervention in Sexual Abuse Program (children) at the Pacific Centre Family Service and the Women’s Transition House. She trains EMDR therapists working with children.
She taught at Tillicum Haus First Nations Training Centre, and was a psychology Professor at Ottawa University. She is currently one of the directors of the International Society for the Study of Trauma and Dissociation.
As an expert in child dissociation, she will teach a preconference in Madrid, in collaboration with Sandra Baita and Maria Elena Aduriz, about Developmental Trauma Disorder, childhood dissociation, and EMDR.

Maria Elena Aduriz is a Clinical Psychologist in Buenos Aires, Argentina. She is specialized in the treatment of children, adolescents, and families and works on the evaluation and treatment of anxiety disorders, ADHD, PTSD and catastrophe intervention using EMDR. She has taught several workshops on childhood trauma.
She is an EMDR Institute Trainer of Trainers and staff of the Iberoamerica  EMDR team.
She has taught at the Spanish EMDR Association about the use of EMDR in children and will participate in the workshop about Developmental Trauma Disorder, childhood dissociation, and EMDR, one of the pre-conferences along with Sandra Wieland and Sandra Baita.

Sandra Baita is a Clinical Psychologist at the Buenos Aires National University. Certified EMDR Therapist and EMDR supervisor in training.
Member of the International Society for the Study of Trauma and Dissociation (ISST-D) Children and Adolescents Committee. Ex International Director of the International Society for the Study of Trauma and Dissociation (ISST-D).  Affiliated to the Psychological Trauma Division of the American Psychological Association.
Has written various articles on the subject of Trauma and childhood dissociation, and co-presented various workshops with specialists in the field of childhood dissociation, severe traumatization, and EMDR. She teaches the Childhood Trauma and Dissociation with EMDR Module at the Trauma in Children and EMDR Postgraduate program, recognized as Continuing Education Program by the ISSTD. She teaches regularly on the subjects of early traumatization and intra-family violence to professionals both in the therapeutic and legal fields. 

Conference

Jim Knipe, Ph. D. is a Psychologist in private practice in Colorado since 1976 and works with EMDR since 1992. He has written various chapters of the EMDR casebook (Manfield, 2002), “EMDR Solutions (R. Shapiro, 2005), Healing the Heart of Trauma and Dissociation (Forgash & Copeley, 2007) and the EMDR Protocols Guide (Luber,2009).
His workshop “EMDR Toolbox” is a classic in EMDR international conferences that every EMDR therapist should be familiar with. In this workshop, Knipe illustrates with case examples not just his protocols, greatly practical, but also a very special type of work and therapeutic relationship style. 
He is an EMDR-HAP Trainer, and EMDRIA approved Consultant and Instructor and has been designated "Master Clinician" by EMDRIA in 2007. He has been involved in the EMDR humanitarian assistance programs, has trained part of the Board, has been research and program director, and has actively participated in the HAP programs in Oklahoma City, Turkey, New York (after 9/11), Palestinian Territories, Sri Lanka, and Indonesia.
He has directed and participated in several researches regarding crisis intervention and EMDR treatment of different pathologies.


Joanne Morris-Smith is a Child Psychologist. Has taught in many British hospitals. She is an EMDR Europe Trainer with Children and Adolescents, as well as facilitator and consultant. She is the Director of the EMDR Europe Children and Adolescents Committee. 
Founder of a childhood trauma clinic in Surrey. Works in private practice and is an expert in children victims of sexual, physical, and emotional abuse, witnesses or victims of domestic violence and murders
At the Conference, she will present the scientific evidence on the use of EMDR in children and adolescents. 

Phyllis Klaus, CSE, MFT, teaches and works at the Milton Erikson Institute in Santa Rosa and Berkeley. For 30 years, she has worked on perinatal issues. In the Family Medicine Department of Michigan University, she teaches resident doctors about the psychosocial aspects of illness. She has worked with abuse, dissociation, anxiety, depression, grief, trauma, and attachment disorders. She is an EMDR facilitator, consultant, and trainer.
She is the author of various books, such as “Your Amazing Newborn,” “When Survivors Give Birth: Understanding and Healing the Effects of Early Sexual Abuse on Childbearing Women,” and “Bonding: Building The Foundations Of Secure Attachment And Independence.
During the Conference, she will speak on preverbal trauma.


Debra Wesselmann, MS, LIMHP, is co-founder of The Attachment and Trauma Center of Nebraska in Omaha, Nebraska, U.S. and has specialized in treating trauma and attachment problems in adults, children, and families for the past twenty years. Ms. Wesselmann also consults for and collaborates with the Omaha YWCA and The University of Nebraska at Lincoln in obtaining grants and developing research for violence prevention and the treatment of traumatic stress and disturbed attachments. She taught in the graduate counseling program at the University of Nebraska at Omaha and is the author of The Whole Parent: How to Become a Terrific Parent Even if You Didn’t Have One (Perseus, 1998). Ms. Wesselmann is an EMDR Institute facilitator and EMDRIA-approved consultant. As a recognized expert in attachment issues, she presents nationally and internationally. Past conferences and workshops include presentations for the Association for the Treatment and Training of Attachment in Children and EMDRIA as well as invited presentations at the Menninger Clinic, EMDRIA, The European EMDR Conferences in Rome, Amsterdam, Hamburg, and Holland, the Netherlands National EMDR Conference, and a specialty EMDR training conference in Costa Rica.
She will bring to the conference her experience in the work with adopted children

Laurel Parnell teaches numerous workshops on EMDR. She has written four books on the subject, the last one titled “Tapping In: A Step-by-Step Guide to Activating Your Healing Resources Through Bilateral Stimulation”.
Partnell has taught Transpersonal Psychology at the California Institute of Integral Studies in San Francisco and has been a Professor at the John F. Kennedy University, in the Graduate School for the Study of Human Consciousness. She teaches on EMDR at the Alliant International University, Omega Institute, Omega at the Crossings, Esalen Institute, ID Institut in Kassel (Germany), The New York Open Center, and the Kripalu Center.
She will present on how to integrate the work in attachment repair in the treatment of patients with relational trauma.

Francisca García

President EMDR Spain

Call for papers Conference Madrid 2012

 

Call for papers: Submit your abstract!!!

Important: Deadline Abstract Submission: 20/12/2011

Call for Papers

The organizing committee of the 13th EMDR European Conference is seeking submissions from authors wishing to present at our Conference in Madrid. All submissions must be received not later than December 20th, 2011.

Context and Themes

Dear colleagues:

We would like to encourage all interested persons to submit an abstract for the European EMDR Conference that will take place in Madrid in 2012. Madrid is a welcoming city, used to receiving visitors from many different countries and cultures, a good place for an event that wants to share with EMDR Therapy the integrative spirit that characterizes it. The main theme of the Conference is the integration of different cultures, countries, orientations and research, converging in a common meeting point: the various pathways of the mind in the healing of trauma.

Presentations may be clinical, research findings, or theoretical proposals of interest. Integrative presentations on how trauma related symptomatology is linked to the AIP model would be encouraged, in order to incorporate EMDR’s recent contributions within a broad framework of knowledge in trauma and dissociation.

A central element in this Conference is the practical and experiential aspect. Experiential workshops are encouraged, as well as workshops oriented to the therapist’s self-care and the exploration of our own experiences as resources or obstacles in the creation of a productive and enriching therapeutic relationship. In addition, we will encourage the presentation of videos and clinical examples that will help translate the acquired knowledge into daily practice.

The presentations will cover various areas of psychopathology, including a variety of clinical pictures, severe mental disorders, psychosomatic pathologies, severe traumatization and attachment problems. Interventions with children and many other special populations will be addressed in the context of psycho-traumatology and the Adaptive Information Processing model on which EMDR therapy is based.

Conference presentation formats will include symposia (3-4 papers on a related theme), clinical papers, research papers, workshops (60 minutes or half-day workshops) and posters. Information on each of these formats will be available online. Submissions should be original and related with the main topics of this conference, but submissions on a wide range of topics relevant to the field of trauma will also be welcome. Each submission will be rated on its unique strengths and limitations by using multidimensional criteria.

Please read the following guidelines before making submissions

Abstract Submission Guidelines

 1. The closing date and time for all submissions is December 20th, 2011.
 2. English is the official language for abstract submission, if you are interested in presenting in Spanish you can do so, but we need the abstract to be in English.
 3. All submissions must be made online on our website.
 4. All information must be supplied and incomplete submissions may be rejected.
 5. Submission of an abstract implies a commitment to attend the conference if the abstract is accepted. All presenters must register for the meeting within 14 days of being informed that their submission has been accepted.
 6. All abstracts must clearly designate a person who can be contacted regarding the submission, usually the first author.
 7. Research presentations should be original contributions, that have not been published prior to the date the abstract was submitted.
 8. Abstracts may be published in their original form in the Conference Program.
 9. Any case material, including any biographical material, must be disguised to avoid revealing the identity of the patient/client.
 10. Presenters are asked to be aware of potential distress for the audience in their presentations and take precautions.. Therefore, speakers should warn participants at the beginning of a presentation about any potentially disturbing content, and should make explicit that participation in any experiential exercises is entirely voluntary.
 11. The name of the abstract file must be the same as the title of the session.

If there are any questions please contact: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

You can begin to send your abstract forms electronically using the CALL FOR PAPERS system in www.emdr2012.eu or to Dolores Mosquera (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) if you have difficulties during the online submission.

EMDR Europe Madrid 2012 Conference Scientific Committee

 • Dolores Mosquera (Chair /Spain)
 • Francisca García (President EMDR / Spain)
 • Anabel Gonzalez (Vice President EMDR / Spain)
 • Isabel Fernandez (President EMDR / Italy)
 • Udi Oren (President EMDR Europe/ Israel)
 • Arne Hoffman (Vice President Europe / Germany)
 • Derek Farrell (President EMDR UK & Ireland)
 • Ad de Jongh (NL)
 • Peter Liebermann (Germany)
 • Elan Shapiro (Israel)
 • Isabel Meignant (France)
 • Marian Ponte (Spain)
 • J. Antonio Barbado Alonso (Spain)
 • Mercedes Fernández Valencia (Spain)
 • Jorge Robredo Torres (Spain)
 • Isabel Pinillos (Spain)